12.4.2017. 17:50
0
McCain: Crnogorsko članstvo u NATO-u važno za regionalnu stabilnost
Ulazak Crne Gore u NATO od vitalne je važnosti za regionalnu stabilnost i zajedničke napore zapadnih saveznika da se opru ruskim pokušajima potkopavanja demokracije, kazao je u srijedu u Podgorici američki senator John McCain ocijenivši rusko ponašanje u regiji neprihvatljivim.


Ponašanje Rusije u regiji je neprihvatljivo i zahtijeva solidarnost i snagu, kako bi osnovne demokratske vrijednosti bile očuvane, kazao je senator John McCain, koji predvodi izaslanstvo američkog Senata u posjetu Crnoj Gori.

„Ovdje sam zato što sam uvjeren da ponašanje Rusije u regiji i svijetu nije prihvatljivo u ovakvim vremenima. Vjerujem da rusko ponašanje nalaže našu solidarnost i snagu kako bismo očuvali načela i osnovne vrijednosti demokracije“, poručio je McCain.

On je rekao da je Rusija pokušala promijeniti ishod izbora u SAD-u i da ima dokaza da Rusi pokušavaju potkopati demokratski proces i u drugim dijelovima svijeta.

McCain je narodu i crnogorskim dužnosnicima čestitao na odluci da Crna Gora postane članica NATO-a.

McCain smatra da je veoma važno osigurati stabilnost imajući u vidu sva previranja i sve što se događa u svijetu.

Crnogorski ministar obrane Predrag Bošković zahvalio je McCainu na osobnom doprinosu i potpori Crnoj Gori ne samo na putu europskih i euroatlantskih integracija, već i na putu reformi sigurnosnog sektora, vladavine prava, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Do posjeta utjecajnog američkog republikanskog senatora, koji predsjeda senatskim odborom za oružane snage, dolazi samo dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao odluku o prijemu Crne Gore u NATO, koju su prethodno ratificirala oba doma američkog Kongresa.

Proces ratifikacije ulaska Crne Gore u NATO biti će okončan kada to naprave i posljednje dvije članice koje još nisu ratificirale dokument o ulasku, Španjolska i Nizozemska, a očekuje se na će to biti vrlo skoro.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.