28.4.2017. 18:00
0
Zaev: Sinoć se dogodio pokušaj ubistva
Predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev održao je danas konferenciju za medije na kojoj je pozvao građane da ostanu mirni, a zaposlene u državnoj administraciji da rade po zakonu, prenosi Patria.

Zaev, koji je u sinoćnjim sukobima u zgradi Sobranja zadobio povrede, kazao je da su posljednji događaji dobro i dugo planirani, te da je napad na njega pokušaj ubistva s predumišljajem.

- Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i međunarodna zajednica vide kako smo motor obnove demokratije u zemlji. Jučer je bio planiran pokušaj ubistva- kazao je lider makedonske opozicije koji je tokom govora zaplakao.

Zaev je čestitao Talatu Džaferiju na izboru za predsjednika makedonskog Sobranja, te je najavio da će politički proces u zemlji biti nastavljen izborom nove vlade.  

- Jučer je bio test za građane i Makedoniju. Nasilje nije demokratska vrijednost. Nasilje nad novinarima inicirali su Gruevski, Ivanov, Trajanovski i Čavkov koje boli transfer vlasti. Oni su spremni žrtvovati državne interese- istakao je Zaev.

Zoran Zaev nije prihvatio poziv predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova predsjednicima svih stranaka.

Nakon sinoćnjih nemira danas je ostavku „iz moralnih razloga“, kako je naveo, podnio ministar policije Agim Nuhiu.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.