3.5.2017. 13:30
0
Zaev: Srbija ima nacionalističko rukovodstvo
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić žestoko je reagovao na jučerašnji intervju lidera makedonske opozicije Zorana Zaeva u Kuriru.

- A Srbi i Makedonci su bratski narod. Evropa će nas voljeti više ako unaprijedimo našu saradnju. Srbija je ta koja zaslužuje prvo od nas podršku zato što smo pravoslavni, hrišćanski narod i treba da pomažemo jedni druge -kazao je Zaev u intervjuu za Kurir TV.

Zoran Zaev je istakao da je glavni razlog zašto srbijanske vlasti više vole nacionalistički VMRO-DPMNE od njega taj što je i u Srbiji na vlasti “nacionalističko rukovodstvo Aleksandra Vučića koji sebe prikazuje kao lidera u regionu”.

Dačić je kazao da Zaevove riječi ne priliče nekome ko se predstavlja prijateljem Srbije. 

- Srbi su najveći i najbolji prijatelji Makedonaca, a ovako kako je Zaev nastupio se ne ponašaju prijatelji Srbije – istakao je prvi čovjek srbijanske diplomatije.

Dačić se pita čime su to Vučić i srbijansko vodstvo zaslužili da ih Zaev naziva nacionalistima.

- Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan i skandalozan napad od strane pretendenta na mjesto makedonskog premijera Zorana Zaeva. Zar mu nije dosta problema koje ima u Skoplju, vec ih traži i sa Beogradom – kazao je Dačić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.