4.5.2017. 20:32
0
Zagreb: Sutra sastanak Kitarovićeve sa liderima stranaka
Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sutra će razgovarati sa čelnicima političkih stranaka i ostalim poslanicima hrvatskog parlamenta o aktuelnoj političkoj situaciji u toj zemlji, najavljeno je iz kabineta predsjednika Hrvatske.

Predsjednik hrvatskog Sabora Božo Petrov podnio je danas ostavku na tu funkciju. 

Prethodno inicijativa za opoziv ministra fiinansija Hrvatske Zdravka Marića nije dobila potrebnih 76 glasova poslanika. Za opoziv je glasalo 75 poslanika, a isto toliko ih je bilo protiv. 

Petrov je naveo da je glasanje o povjerenju Mariću pokazalo da ne postoji parlamentarna većina i da je u Hrvatskoj počela politička kriza. 

Kitarovićeva je ranije danas izjavila da se bez političke stabilnosti i konsenzusa svih političkih stranaka u vezi sa najvažnijim temama o kojima zavisi privredni i društveni oporavak Hrvatske, ne može govoriti o napretku zemlje.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.