6.5.2017. 21:29
0
Ubici prijeti maksimalna kazna: Maloljetnu djevojku izbo nožem zbog ljubomore
Sedam mjeseci od zločina koji je zgrozio stanovnike Koške i obližnjeg mjesta Ordanje u Hrvatskoj, podignuta je optužnica protiv 24-godišnjeg Mateja Šusteka iz Našica.

Njega Županijsko državno tužilaštvo Osijek tereti za teško ubistvo 17-godišnje djevojke A.B., piše “Glas Slavonije“…
 
U saopštenju Županijskog državnog tužilaštva stoji kako je Šustek 6. novembra prošle godine, oko 20 sati, u Koški preklopljenim nožem s oštricom dužine 10,2 centimetara svojoj maloljetnoj djevojci nanio višestruke ubodne i rezne rane.

Nakon toga uzeo joj je mobitel da bi je spriječio u pozivanju pomoći te je teško povrijeđenu i bespomoćnu napustio. Maloljetnica je preminula zbog zadobivenih povreda. U optužnici je predloženo produženje pritvora u kojem se nalazi od 8. novembra, i to zbog opasnosti od bijega i zbog neometanog odvijanja kaznenog postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora kod kojeg su okolnosti počinjenja djela posebno teške.

Unakaženo mrtvo tijelo maloljetne djevojke iz Ordanje, u sjedećem položaju, naslonjeno na staru zgradu silosa u blizini željezničke stanice u Koški, u jutarnjim je satima pronašao stanovnik Koške. Odmah je alarmirao mještane i pozvana je policija. Užasna vijest brzo se proširila mjestom, a u kosti mještana uvukao se opravdani strah. Još dok se nije znalo ko je ubio mirnu, dragu, povučenu djevojku, širila se priča kako je na tijelu imala desetke rana, a ona na vratu bila je kobna.

Dan nakon pronalaska tijela policija je sazvala konferenciju za medije kada je rečeno da je osumnjičeni za ubistvo uhvaćen i da je nanio više reznih i ubodnih rana A. B. zbog ljubomore. Kako saznaje “Glas Slavonije”, okrutno je ubio jer je prekinula ljubavnu vezu. Užasni slijed počeo je kada je Matej pozvao djevojku da se nađu kako bi “raščistili problem”. Iako je bilo kasno, sjela je na bicikl i našla se s 23-godišnjakom. Nakon kraće svađe izvadio je nož i počeo ju ubadati… Navodno se nekome i povjerio šta je učinio, ali taj mu nije povjerovao.

O ubijenoj djevojci niko nije imao ružnu riječ. Živjela je s roditeljima u Ordanji, a vikendima je dolazila bratu i snahi u Košku i često čuvala bratičnu. U Koški je imala prijatelje i s njima je ponekad izlazila, ali niko nije znao da je bila u vezi. Policija je otkrila ubicu ni 24 sata nakon ubistva i odmah je okružena kuća u Našicama u kojoj živi. Našičani kažu da se radi o uzornoj porodici i da sinu jedincu nikada ništa nije nedostajalo.

Punoljetnom Mateju Šusteku, ako ga se u sudskom postupku proglasi krivim, prijeti kazna od 10 do maksimalnih 40 godina zatvora. Na visinu kazne uticati će i mišljenje sudskih vještaka psihijatrijske struke. S obzirom na to da ga se tereti za teško ubistvo iz bezobzirne osvete, vjerovatnije je da će u zatvoru ostati više desetina godina.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.