8.5.2017. 17:49
0
Vlasti 'čiste' Beograd od migranata
Izmještanje migranata iz baraka iza autobusne stanice i s ostalih javnih prostora i površina u Beogradu, odvija se postepeno i na human način i očekuje se da će cjeli proces biti završen u narednih dvadesetak dana, izjavio je danas Ivan Mišković iz Komesarijata za izbjeglice i migracije.

"Održali smo sastanke sa svim nevladinim organizacijama, koje pružaju pomoć u parku i u barakama, kao i s predstavnicima migranata i dogovoreno je da počne izmještanje. To se radi na human način, oni su već napravili spiskove, prijavljuju se, jučer su već dva autobusa otišla u prihvatni centar Adaševci, oko stotinu ljudi, danas će tamo biti odvezeno još 70 ljudi", rekao je Mišković Tanjugu.

On očekuje da će proces izmještanja migranata iz centra Beograda biti završen u sljedećih dvadesetak dana.

"Šta više, sigurni smo u to. Migranti su pokazali dobru volju, već se prijavljuju, informirali smo ih, sve smo učinili da to provedemo na transparentan način, i u korist migranata i u korist naših građana", kaže Mišković.

Migranti u središtu Beograda, po Miškovićevim riječima, nisu imali nikakav status.

"Sada će ući u legalne tokove i dobit će sve što im po zakonu pripada - odnosno krov nad glavom, tri obroka dnevno, zdravstvenu njegu i sve što uz to ide", istaknuo je.

Mišković napominje da je broj ulazaka migranata u Srbiju smanjen, jer zajedničke snage vojske i policije "rade dobro svoj posao na granicama".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.