9.5.2017. 9:09
1
Zukorlić: Velika Albanija bila bi veliko zlo
Sve velikodržavne ideje, bilo hrvatske, srpske, albanske ili ne znam čije, donosile su isključivo zlo, smatra lider Bošnjačke demokratske zajednice, zastupnik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić, uvjeren da od projekta "velike Albanije" neće biti ništa.

"Svaka takva vizija neizbježno nas dovodi do otimanja tuđeg terirorija, tuđeg prostora, tuđih života", rekao je Zukorlić za Srpski Telegraph, prenosi Tanjug.

 Albanski cilj je, po njegovim riječima, nemoguća misija.

 "Činjenica je da nijedan narod na Balkanu nema kapacitet da stvori imperiju i takve tvorevine, čak i da im netko sa strane pomogne, same bi sebe pojele", naglasio je on.

 Po njegovim riječima, pojedini centri moći daju sebi za pravo da ovaj prostor koriste za svoje pokuse, ali to "oni ne bi mgli da im mi ne dajemo povoda".

 "Ako mi ne pristanemo da budemo pokusni kunići, nitko nas ne može ugurati u laboratorij", rekao je Zukorlić.

 On smatra da zapadnom Balkanu ne treba nikakva nova Jugoslavija koja bi bila umjetno nametnuta, ali dodaje da je regionalno udruživanje realnost.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.