11.5.2017. 13:34
1
Levy: Moja borba za Sarajevo se nastavlja
Francuski filozof Bernard-Hanri Levy oglasio se danas na Twitteru nakon sinoćnjeg napada na njega koji se dogodio u Kulturnom centru Beograda te poručio kako se njegova borba nastavlja.

"Beograd. Neki fašisti, Miloševićevi nostalgičari u akciji. Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja", naveo je Levy na Twitteru, prenosi N1.

Podsjetimo, francuski filozof, pisac i publicista Bernard-Hanri Levy bio je gost ovogodišnjeg festivala Beldocs sa svojim dokumentarnim filmom "Pašmerga", a srbijanskoj javnosti poznat je i po zagovaranju bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Levy je sa Markovićem sarađivao na filmu "Srbija godine nulte", nakon čije kraće projekcije je planiran i prekinuti razgovor u Beogradu.

Razgovor sa publikom počeo je pitanjem Gorana Markovića upućenim Levyju o tome kako je radio film "Pešmerga". Nakon nekoliko njegovih rečenica, jedan od napadača izletio je iz publike i pogodio ga je tortom, koja je "zakačila" i Gorana Markovića.

Publika u sali krenula je da reaguje i negoduje, a onda je drugi mladić sa transparentom na kome je pisalo da Levy podržava imperijalizam skočio na binu i vikao mu: "Napolje iz Beograda, podržali ste bombardovanje Srbije '99".


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.