14.5.2017. 17:47
0
Stravičan udes u Budimpešti: Poginuo vozač autobusa iz Srbije, 16 osoba povrijeđeno
Vozač autobusa "Euroline" iz Paraćina smrtno je stradao, a 16 putnika je ozlijeđeno u prometnoj nesreći na auto-putu M-0, na periferiji Budimpešte.

Do nesreće je došlo oko podneva, kada je autobus na liniji za Austriju udario u teretno vozilo službe za održavanje puteva.

 Veleposlanik Srbije u Mađarskoj Rade Drobac potvrdio je za RTS da je u prometnoj nesreći smrtno stradao vozač autobusa S.S. (60), a da su dva putnika teže ozljeđena, dok ih je 14 zadobilo lakše ozljede.

 Ozljeđeni putnici zbrinuti u budimpeštanskim zdravstvenim ustanovama.

 Preostalih devet putnika nije imalo ozbiljnije ozljede u toj prometnoj nesreći.

 Autobus paraćinskih registarskih oznaka krenuo je jutros u 02.45 iz sela Rekovac za Austriju. U vozilu je bilo 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije ozljeđen.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.