15.5.2017. 16:33
1
Aleksandar Vučić poručio iz Pekinga: Da Albanci pokore Srbiju, unište Srbiju - taj film niko neće moći gledati!
Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak građanima Srbije da ne brinu zbog izjava Ramusha Haradinaja, jer, kako je kazao, neće biti nikakve velike Albanije.

Vučić je u obraćanju novinarima u Pekingu, upitan da prokomentira izjavu Haradinaja, kazao kako tu izjavu ne promatra kao izjavu jednog od lidera na političkoj sceni Prištine.

 "Rekao bih da je riječ o usuglašenoj politici svih, samo su našli svog 'protežea', Haradinaja, koji to treba izgovarati", smatra Vučić, dodavši kako je očito da postoje "određene ideje i planovi i prikriveno suglasje s dijelom međunarodne zajednice".

 Istaknuo je kako razumije "njihovu nervozu i zašto to moraju ponavljaju svaki dan" i kako razumije da im se žuri, ali da građani Srbije ne trebaju brinuti, jer "neće oni napraviti nikakvu veliku Albaniju.

 "A ja da im prijetim ne mogu, niti mi pada na pamet", kazao je Vučić.

 Napomenuo je kako su Albanci ozbiljan narod kojeg on nikada nije potcjenjivao.

 "Nikada nisam potcjenjivao Albance, riječ je o ozbiljnom narodu, kojeg moramo poštovati. Ali, da oni pokore Srbe, pokore Srbiju, ponize Srbiju, unište Srbiju, taj film nitko neće moći gledati, pa ni oni", zaključio je Vučić, javio je Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.