19.5.2017. 19:21
1
Pripremno ročište za Potočare 25. maja
Viši sud u Beogradu zakazao je za četvrtak 25. maja pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanović i Mladena Trbovića osumnjičenih za odavanje tajne u slučaju "Potočari".

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivnji.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojemu će javnost moći prisustvovati, iako sud može isključiti javnost ukoliko procjeni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Optužnim prijedlogom Višeg javnog tužiteljstva, Dumanović i Trbović se terete da su kao suizvršitelji u produženom trajanju izvršili kazneno djelo odavanje službene tajne.

 Dumanović i Trbović uhićeni su 31. decembra 2016. godine.

Po podnošenju optužnog prijedloga početkom veljače su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Više tužiteljstvo ih sumnjiči da su odali službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer napadnut.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.