21.5.2017. 19:50
0
Parlamentarni izbori u Albaniji 25. juna
Albanski predsjednik Bujar Nišani izjavio je danas da će 25. juna biti održani parlamentarni izbori, koji su bili odgođeni u sklopu kompromisa između političkih partija.

Izbori su bili zakazani za 18. jun ali su odgođeni u sklopu dogovora postignutog uz posredovanje američkih i zvaničnika EU. 

Nišani je pomjerio održavanje izbora za sedam dana radi kompromisa između vladajuće Socijalističke partije i opozicione Demokratske partije. 

Opozicija bojkotuje rad parlamenta od februara i nije registrovala svoje kandidate za izbore navodeći da će vlada namjestiti glasanje. 

Parlament je raspušten pred održavanje izbora ali se očekuje da će sutra biti održana vanredna sjednica kako bi se izmjenilo nekoliko ministarskih funkcija koje je premijer Edi Rama prepustio demokratama. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.