13.6.2017. 17:45
0
Šokantne cijene na hrvatskom primorju: Pogledajte koliko koštaju trešnje, grožđe i marelice
Popiti kafu na hrvatskom primorju sve je češće nemoguća misija zbog visokih cijena, a trgovci voća su se potrudili da idu “u korak“ sa ugostiteljima.

Hrvatski mediji prenose ogorčenje turista koji navode da je naprimjer kilogram marelica u Slavoniji 15 kuna (4 KM), dok je u Rovinju čak 50 kuna (13 KM). S trešnjama se ponavlja ista stvar. Dok će turist u Istri izdvojiti čak 70 kuna (18,50 KM), za kilogram u Slavoniji prodaju se za prihvatljivih deset kuna (2,60 KM).

– Nisam ovo očekivao, jednostavno je preskupo – rekao je jedan od turista u Rovinju gdje je cijena kilograma bijeloga grožđa narasla do nevjerojatnih 80 kuna (21 KM). Iako crno grožđe stoji 70 kuna (18,50 KM), mnogi vjeruju kako je to i dalje preskupo.

– Nisam htio pristati na to, otišao sam u market i shvatio da nije ni tamo ništa bolje. Preskupo je to – prokomentirao je turist.

Prodavači na štandovima cijene brane domaćom odličnom kvalitetom. Uz to, objašnjavaju kako im najam za mjesto za štand godišnje stoji i do 50.000 kuna (13.200 KM) pa moraju nekako pokriti troškove, a uz to i nekako zaraditi, piše “24sata“.

– Bez obzira na to koliko zaradim, svoje mjesto moram platiti 35.000 kuna godišnje. Zato moramo biti skuplji – objašnjava prodavačica na vodičkoj tržnici.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.