18.6.2017. 18:23
0
Čopor pasa izujedao majku dok je branila bebu u kolicima
Šetnja sa bebom ulicama Batajnice za V. K. jučer se pretvorila u pravi horor, pošto je kolica u kojoj je bio njen dvomjesečni sin napao čopor pasa.
Kako bi zaštitila bebu, ova hrabra majka je stala između kolica sa djetetom i pasa i boreći se protiv čopora završila sa ujedom na nozi.

"Sve se desilo jučer ispred glavnog ulaza na groblje u Batajnici. Pored ulaza, nalazi se neka njiva iz koje je izletio čopor pasa. Bili su poveći, lajali su i krenuli ka nama", prisjeća se V.K. neprijatnog iskustva, prenosi Kurir.

Poučena iskustvima da pred psima ne treba paničiti ona je pokušala da bude pribrana i da ne bježi. Međutim, razjareni psi su krenuli na kolica u kojima je bila njena dvomjesečna beba.

"Mogli su da mi izvuku sina, da ga rastrgnu. Instiktivno sam odreagovala i postavila se između njih i kolica. Tada me je jedan ujeo za nogu", opisuje V.K. događaj.

Nakon toga, psi su se razbježali a Vesna je otišla na infektivnu kliniku.

"U pitanju je rana veličine oko tri centimetra na desnoj potkoljenici. Poslije svega, povreda nije toliko strašna, ali je strašno šta je moglo da se desi i šta tek može nekom drugom da se desi ukoliko se ovaj problem ne riješi", poručuje ona.

Pošto je infektivna klinika dužna da obavijesti "Veterinu Beograd" o svakom incidentu koji se desi zbog životinja, uskoro je V.K. zazvonio telefon, upravo iz ove službe.

"Šokirali su me kada su mi rekli da traže od mene da se vratim tamo, među čoporom pasa prepoznam onog koji je mene ujeo kako bi ga oni odveli na ispitivanje da li ima bjesnilo, koje vjerovatno nema, i zatim ga odveli u karantin", zaključuje V.K., piše Kurir.

(Alen Avdić)
PsiNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.