20.6.2017. 8:15
0
Plenković: Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda
Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. godine, kada je odlučeno o njezinu izlasku iz procesa arbitraže te da na bilo koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.
"Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu. Na taj način i očekujemo taj čin koji će biti 29. lipnja poslijepodne. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice", izjavio je Plenković novinarima nakon svečane sjednice Predsjedništva te obilježavanja 28. obljetnice osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun, javila je Hina.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.