20.6.2017. 17:10
0
Otvoren "Živi muzej" s replikama eksponata iz antičkog Rima
"Živi muzej" u kojemu su izložene replike vojne opreme i naoružanja iz vremena antičkog Rima, odnosno razdoblja cara Dioklecijana, otvoren je u utorak na otvorenom prostoru u blizini splitske Galerije umjetnina, a turisti i posjetitelji moći će razgledavati "Oružarnicu" muzeja do sredine rujna.

Na otvaranju muzeja članovi splitske udruge Dioklecijanova legija, koja je i organizator muzejske izložbe eksponata iz antičkog razdoblja, u opremi rimskih legionara koja je teška više od 15 kilograma, uprizorili su pokazne gladijatorske borbe iz vremena kada je u Splitu stolovao car Dioklecijan.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić istaknula je kako ta turistička zajednica podupire "Živi muzej" jer on predstavlja "dodatnu ponudu" za turiste koji posjećuju Split ali i za žitelje Splita da se ožive sjećanja na antičko razdoblje.

"Otvaranje 'Živog muzeja' uvertira je u manifestaciju 'Noći Dioklecijana' koja će se održati zadnjeg vikenda u srpnju te 'Dana Dioklecijana' koji su na programu zadnjeg vikenda u kolovozu. To znači da ćemo tijekom cijelog ljeta gostima Splita nuditi sadržaje koji podsjećaju na doba cara Dioklecijana," rekla je Vukšić napomenvuši da organiziranje raznovrsnih manifestacija u Splitu pridonosi porastu gostiju u tom gradu.

Član udruge Dioklecijanova legija Luka Čakić istaknuo je kako će se tijekom ljeta za zainteresirane posjetitelje "Živog muzeja" organizirati i posebna "Gladijatorska škola" u kojoj će moći koristiti gladijatorsku opremu i učiti vještine gladijatorskih borbi.

(FENA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.