24.6.2017. 13:10
0
Varaždin: Sedam godina prisiljavali dva muškarca na prosjačenje
Dva hrvatska državljanina osumnjičena su da su u Varaždinu sedam godina prisiljavali dvojicu muškarca da prosjače, a kada su oni pokušali da pobjegnu ili odbiju poslušnost prijetili su im smrću i fizički ih kažnjavali.


Opštinsko tužilaštvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođnju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su se bavili trgovinom ljudima. 

Na teret im je stavljeno da su u periodu od 2009. do 2016. u svojoj kući u Varaždinu ponudili dvojici muškaraca smještaj, a potom ih prijetnjama i fizičkim zlostavljanjem prisilili na prosjačenje, prenose hrvatski mediji. 

Oni su osumnjičeni da su dva muškarca prisiljavali da prosjače po kuđama i kradu vrijedne predmete na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. 

Novac i vrijednosti koje su pribavili morali su predavati osumnjičenima, koji su ih stalno nadzirali. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.