30.6.2017. 21:05
0
Mogerini vjeruje u nastavak dijaloga Beograda i Prištine
Voditeljica europske diplomacije Federika Mogerini izrazila je u petak popodne, po dolasku u Dubrovnik, očekivanje da će dijalog Beograda i Prištine moći uskoro biti nastavljen.

Ona je novinarima rekla da će večeras razgovarati na tu temu i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem.

 "O dijalogu, primjeni dogovora i nastavku razgovora konstantno razgovaramo. Očito je da se neke izborne radnje još moraju ispoštovati. Očekujem u vezi dijaloga uskoro novi razvoj", podvukla je Mogerini.

 Na pitanje imaju li Kosovo i Srbija šanse za napredak na europskom putu bez međusobnog priznanja, Mogerini je odgovorila da je cilj dijaloga normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

 "Vidjela sam u ove dvije i pol godine, u kojima sam tijesno surađivala s liderima obje strane, snažno opredjeljenje i privrženost, kao i ogromne korake naprijed. Odlično znaju da su budućnost njihovih zemalja i integracija u EU vezane za napredak u dijalogu, a prije svega u provedbi dogovora", istakla je ona.

 Mogerini je dodala da vjeruje u dobru budućnost dijaloga i njegove dobre rezultate, javio je Tanjug.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.