6.7.2017. 16:45
0
Donald Trump će posjetiti Sloveniju, rodnu zemlju svoje supruge Melanije
Američki predsjednik Donald Trump prihvatio je poziv slovenskog kolege Boruta Pahora da posjeti Sloveniju, domovinu američke prve dame Melanije, objavio je u četvrtak Pahorov ured.

 Trump i Pahor kratko su razgovarali na marginama summita Inicijative triju mora u Varšavi.

"Predsjednik Trump je prihvatio poziv", priopćio je ured slovenskog predsjednika ne navodeći kada bi američki predsjednik mogao posjetiti Sloveniju.

Slovenski premijer Miro Cerar i predsjednik Pahor pozvali su Trumpa u posjet domovini Melanije rođene u Sevnici kod Krškog odmah nakon objave rezultata američkih predsjedničkih izbora.

Nadali su se da bi se na slovenskom tlu mogao održati i prvi susret Trumpa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, što se nije dogodilo.

Predsjednici SAD-a i Rusije prvi put će se sresti u petak u Hamburgu na summitu skupine G20.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.