6.8.2017. 21:45
0
Proglašena vanredna situacija u Makedoniji
Makedonija je proglasila vanrednu situaciju u regionu na jugozapadu te zemlje iz bojazni da bi talas vrućina mogao dovesti do širenja nekoliko šumskih požara.

Tridesetodnevnu vanrednu situaciju proglasio je makedonski ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovskibi, što znači da će svi dostupni bezbjednosni resursi biti usmjereni na ugroženi region.
 
U protekle dvije sedmice, vatrogasci i volonteri pokušavaju da pod kontrolu stave požare u nekoliko regiona u Makedoniji, pišu “Vijesti“.

Policija je potvrdila da je ugljenisano tijelo pronađeno u selu nedaleko od Skoplja, a da su dvije kuće i štala izgorjele u selu Mogilec u centralnom dijelu Makedonije.

U pomoć su poslati helikopteri specijalizovani za gašenje požara nakon što se stihija pojačala na jugozapadu i ugrožava kuće, uglavnom u planinskim selima.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.