6.8.2017. 22:15
0
Srbija: Visoke temperature prekinule saobraćaj na dvije pruge
Osoblje “Srbija Voz” je obavijestilo putnike o nastaloj situaciji i obezbjeđeno im je osveženje.

“Srbija Voz” saopštio je da je zbog kvara između stanica Bistrica i Prijepolje, prekinut redovni saobraćaj u 15.10, što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza iz Beograda za Bar. Također, od 15.20 sati je prekinut saobraćaj i na pruzi Niš – Dimitrovgrad što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza za Sofiju, piše “N1“.
 
Do kvara na pruzi Beograd – Bar je došlo zbog pojave “sunčane krivine”, odnosno deformacije i krivljena šina zbog visokih temperatura na tom dijelu pruge.

Međunarodni voz će nastaviti da saobraća iz stanice Priboj u kojoj je zaustavljen, kada se uklone smetnje na pruzi, dodaje se u saopštenju.

Sve informacije mogu se naći na web stranici “Srbija Voz”, kao i na Facebook stranici.

“Srbija Voz” je obezbijedilo autobuski prevoz za 110 putnika do Dimitrovgrada, a u organizaciji Bugarskih željeznica putnici će nastaviti putovanje vozom do Sofije.

Uzrok prekida je iskliznuća jednih kola iz sastava teretnog voza zbog pojave “sunčane krivine”, odnosno deformacija šina zbog vrućine izmedju službenih mjesta Staničenje i Pirot.

Prva procjena “Infrastrukture željeznica Srbije” je da će otklanjanje posljedica iskliznuća i popravke kolosijeka trajati minimalno pet sati, navodi se u saopštenju.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.