11.8.2017. 19:30
0
Situacija se popravlja na požarištu na Kamešnici
Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković u petak je posjetio požarište na planini Kamešnici iznad Sinja te je ocijenio kako je situacija povoljnija nego u četvrtak.

"Situacija na požarištu na Kamešnici danas je bolja nego jučer, nema puno otvorenog vatrenog plamena i vjerujemo se da će predstojeća noć biti mirna. a nadamo se i pomoći kiše u sljedećih nekoliko dana," rekao je Tucaković za Hinu.

Također je izvijestio kako su danas na požarište na Kamešnici stigli i pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Divulja koji su helikopterom 'desantirani' odnosno prevezeni na nepristupačni dio požarišta i ondje pomažu gasiteljima, među kojima je od četvrtka i 50 pripadnika hrvatske kopnene vojske.

"Očekujemo da će se izdimljavanja na požarištu pojavljivati sljedećih nekoliko dana te će gasitelji i dalje nastaviti dežurati na njemu do konačnog gašenja," rekao je Tucaković.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.