12.8.2017. 20:00
0
Dalmacija: Gori na više lokaliteta, u gašenju učestvuju i kanaderi
Na području Dalmacije danas je izbilo više požara u čijem gašenju učestvuju vatrogasci i kanaderi.


Kod Šibenika gori između Zatona i Rasline. Vatra je zahvatila šumu i nisko rastinje. Požar je izbio oko 15.30 časova. 

U Županijskom centru 112 dodaju da kuće zasad nisu ugrožene, te da nemaju informaciju o zahvaćenoj površini, prenose hrvatski mediji. 

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske saopštili su da su na ovo požarište upućena tri kanadera. 

Dva kanadera gasila su požar u Škabrnji kod Zadra, a jedan airtraktor angažovan je kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluostrvu Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Ministarstvo obrane navodi da su dva airtraktora pokušala da dođu do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, ali da nisu mogli dejstvovati zbog udara vjetra i jakih turbulencija. 

Požar je i na Svilaji u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je upućen jedan kanader, napominju iz Ministarstva odbrane. 

Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone, od 1. juna, vazdušne snage učestvovale su u gašenju 200 požara i to 70 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 48 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji, navodi se u saopštenju. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.