14.8.2017. 18:45
0
Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i djevojčice (14) za stravično ubistvo djeteta u Puli
Gotovo tri mjeseca nakon strašnog čedomorstva koje je zaprepastilo Hrvatsku, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Chiare Pašić (32) i maloljetnice (14) zbog teškog ubistva trogodišnjeg Chiarinog djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo saopštilo je da se majku tereti za krivično djelo teškog ubistva. Riječ je o najtežoj kvalifikaciji ubistva koja se primjenjuje pri najtežim slučajevima, a minimalna zatvorska kazna je deset godina, dok može ići i do dugotrajnog zatvora – u pravilu 40 godina, piše “100posto“.

 Za maloljetnicu se također traže maloljetničke sankcije koje također, s obzirom na to da se radi o teškom ubistvu, ne bi trebale biti u trajanju ispod deset godina.

“Optužene se tereti da su 23. maja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli; u nakani da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more. Sudu je predloženo produženje istražnog zatvora protiv obje optužene zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a)”, saopštilo je pulsko tužilaštvo.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.