30.8.2017. 19:45
0
U Crnoj Gori većina požara pod kontrolom, gori još u Čanju
U Baru je od vatre spašeno 100 kuća, dok u Čanju opet gori, javljaju crnogorski mediji uz napomenu da razloga za brigu ima, ali ne i paniku.

 

Prema pisanju portala CdM, za barske vatrogasce protekla noć bila je vrlo teška. Oni su spasili od požara oko 100 kuća, uprkos jakom vjetru i nepristupačnom terenu.

Situacija je, međutim, kritična, jer je izbio novi požar iznad Čanja.

Poljak koji je sinoć spašen nakon što je zapalio vatru signalizirajući da mu je potrebna pomoć, pa izazvao požar većih razmjera, jutros je uhapšen.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Velizar Čađenović kazao je da je požar u Čanju i dalje aktivan i da je izbio novi na Paštrovačkoj gori, prema Petrovcu.

On je dodao da se požar u Šušnju drži dalje od kuća, ali da se proširio prema Sutomoru i na drugu stranu prema Zupcima na nepristupačnom terenu.

"I tu čekamo da se vatra približi, kako bi mogli da reagujemo, rekao je Čađenović i dodao da se intenzitet aktivnosti vatrogasaca usmjerava na novi požar u Čanju, gdje je, kaže, akcenat stavljen prije svega na bezbjednost turista i lokalnog stanovništva.

Situacija je složena, ali ne i kritična, zahvaljujući dobroj organizaciji svih službi koje su učestvovale u gašenju požara. Razloga za brigu ima, ali ne i za paniku, kazao je za Radio Bar Mirsad Mulić, direktor Direktorata za vanredne situacije.

Inače, u akciju gašenja požara od jutros su uključena dva aviona MUP-a - Direktorata za vanredne situacije, a kroz sistem zaštite i spasavanja angažovane su opštinske Službe zaštite iz Nikšića, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Podgorice, Rožaja, Cetinja, Danilovgrada, Kotora i Budve, prenosi Tanjug.

Osim toga, angažovane su i dodatne snage Vojske Crne Gore.

Iz Direktorata za vanredne situacije je apelovano na mještane Čanja da pokose svoje livade, kako bi smanjili mogućnost širenja vatre.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.