2.9.2017. 17:15
0
Srbija: Protest Hrvatskoj zbog incidenta u Zagrebu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog današnjeg incidenta u Zagrebu koji su izazvali članovi Autohtone hrvatske stranke prava kada su spalili srpski nejeljnik "Novosti" i zaprijetili hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću ukoliko ukloni ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Dačić je potvrdio da će Srbija uručiti demarš odlazećem hrvatskom ambasadoru Gordanu Markotiću ili nekom iz Ambasade i da će ambasadora Srbije u Hrvatskoj povući na konsultacije povodom tog događaja, prenijeli su beogradski mediji. 

"Ovo zaslužuje protest. Takođe smo uputili protest kada je ta ploča postavljena i zaista je nevjerovatno da u EU ta ploča i dalje stoji. Toliko što se tiče držanja lekcija Brisela koje često upućuju Srbiji", rekao je Dačić. 

Grupa članova Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su ranije danas incident u Zagrebu - otvoreno su prijetili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na protestu zapalili srpski nedjeljnik "Novosti".


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.