3.9.2017. 11:07
1
Mladići naletjeli na automobil Aleksandra Vučića, trojica uhapšena
Kolona vozila u kojoj se nalazio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić presječena je u subotu oko 8:20 na kružnom toku Topčiderska zvezda, piše beogradska Politika, prenosi agencija Patria.
List navodi da su zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika uhapšene tri osobe.

Kako piše Politika, pozivajući se na svog sagovornika, oni su vozilom marke Bentley naletjeli na automobil u kome se nalazio Vučić.

Osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu u ponedjeljak biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na kolonu vozila, prema riječima Politikinog sagovornika, naletio je automobil marke "Bentley", crne boje, španskih registarskih oznaka kojim je upravljao L. R. Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio sigurnost predsjednika, nalazili su se i M. T. i S. D. Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih djela.

Kako se navodi, L. R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda "driftovao" automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe.

Usljed zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a Bentley je udario baš u taj auto,ispričao je svjedok.

Prema njegovim riječima, uporedo sa udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, Bentley je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici Vučićevog osiguranja koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za Bentley, sustiglo ga, a pripadnici predsjednikovog osiguranja su trojicu "putnika" bukvalno izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, prema informacijama kojima raspolaže Politika, rade kao osiguranje jedne popularne beogradske diskotete, a automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik Vučić pozajmili su od jednog poznatog fudbalera.

Kako tvrdi Politikin sagovornik, trojica uhapšenih nisu imala namjeru da "napadnu" kolonu vozila u kojoj je bio Vučić.

Poslije posla u diskoteci krenuli su da se provozaju skupocijenim automobilom, a kad su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da "driftuje" vozilo.

Poslije nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio Vučić i Bentley je direktno naletio na automobil u kojem se nalazio Vučić.

Krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti za koje je zapriječena kazna od jedne do osam godina.

(NAP/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.