11.9.2017. 13:07
0
Haradinaj i službeno kosovski premijer
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj službeno je danas preuzeo dužnost predsjednika kosovske vlade od svog prethodnika Ise Mustafe, čelnika Demokratskog saveza Kosova.

Primopredaja dužnosti je izvršena u zgradi vlade.
       

 Prvi sugovornik novog kosovskog premijera, kako je priopćeno iz vlade, bit će američki veleposlanik u Prištini Greg Delawie.
       

 Haradinajeva vlada izabrana je u subotu tijesnom većinom sa 61 glasom, tri mjeseca nakon izvanrednih parlamentarnih izbora održanih 11. lipnja i to samo zahvaljujući zastupnicima Srpske liste, javlja Tanjug.
       

 Nova vlada ima ukupno 21 ministarstvo, od kojih su tri resora pripala Srbima, kao i jedno mjesto potpredsjednika vlade i šest državnih tajnika.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.