15.9.2017. 13:12
0
Vučić poručio Hahnu: Članstvo u EU vanjskopolitički prioritet
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s europskim povjerenikom za proširenje Johannesom Hahnom, s kojim je razgovarao o europskom putu Srbije, situaciji u regiji i dijalogu s Prištinom.

Aleksandar Vučić je istaknuo kako punopravno članstvo Srbije u EU predstavlja vanjskopolitički prioritet Srbije, navodi se u priopćenju predsjednikove Službe za suradnju s medijima.

 "Smatramo da je mjesto čitave regije u EU i da bez uključivanja regije Zapadnog Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na europskom kontinentu neće biti potpun", naglasio je predsjednik Vučić.

 Pozdravio je pristup Europske unije po kojem se vrednovanje napretka svakog kandidata vrši po osnovi individualnih zasluga.

"Smatramo da bi broj otvorenih poglavlja trebalo više odgovarati našim naporima i rezultatima koje smo postigli u pregovaračkom procesu. Iako trenutno fokus stavljamo na ekonomska poglavlja, nastojimo podjednaku pozornost posvetiti reformski najzahtjevnijim poglavljima 23 i 24", naglasio je  Vučić.

 Istaknuo je kako Srbija poštovanje i provođenje principa vladavine prava svrstava u red svojih osnovnih političkih prioriteta i napomenuo kako će učiniti sve kako bi svoje obveze ispunila u što većem postotku do narednih izvješća Europske Komisije o ispunjenju preuzetih obveza za ova poglavlja, koji su planirani za studeni, prenosi RTS.

Vučić je dodao kako Srbija vidi jačanje regionalne suradnje na Zapadnom Balkanu kao jednu od osnovnih poluga za nastavak politike pomirenja u regiji i ubrzanje ostvarivanja strateškog vanjskopolitičkog cilja Srbije, a to je članstvo u EU.

Tijekom sastanka je konstatirano je kako je ostvaren značajan napredak u implementaciji akcijskih planova za poglavlja 23 i 24.

Izražena je i nada kako će susret predsjednika Vučića s visokom predstavnicom za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini i prištinskom stranom u Bruxellesu dati odgovarajuće rezultate u pregovorima s Prištinom.

Tema susreta dvojice dužnosnika bio je i poziv predsjednika Vučića na unutarnji dijalog.

Europski povjerenik Hahn čestititao je Vučiću na ovom poticaju ocijenivši poziv kao odličnu inicijativu, ističe se u priopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.