21.9.2017. 12:55
0
Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv hrvatske predsjednice
Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izvijestila je u četvrtak da je Povjerenstvo jednoglasno odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u dva predmeta - vezano za pomilovanje Danka Seitera te zbog njezine rođendanske proslave u organizaciji Zdravka Mamića.

"Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv dužnosnice Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, zbog pomilovanja Danka Seitera, koji je počinio kazneno djelo u korist Nikole Hanžela čije je trgovačko društvo dužnosnici doniralo značajan novčani iznos za predsjedničku kampanju, iako se u konkretnom slučaju može smatrati da postoji interesna povezanost, postupak za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti s obzirom da je davanje pomilovanja posebna Ustavom Republike Hrvatske zajamčena i načelno neograničena diskrecijska prerogativa", istaknula je Orešković.

Također je naglasila da je "u drugom predmetu, povodom prijave u kojoj se navodi da je organiziranjem rođendanske proslave od strane Zdravka Mamića dužnosnica primila nedopušteni dar, Povjerenstvo je donijelo odluku da se postupak protiv dužnosnice neće pokrenuti s obzirom da zbog nedostavljanja podataka od drugih nadležnih državnih tijela Povjerenstvo nije moglo provjeriti vjerodostojnost i osnovanost podnesene prijave", javila je Hina.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.