30.9.2017. 17:35
0
Hrvatska zbog ubistva traži izručenje svjedoka saradnika Saše Sinđelića
Poslanik Demokratskog fronta /DF/ u crnogorskom parlamentu Slaven Radunović izjavio je danas da je pokrenut postupak izručenja Hrvatskoj Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u slučaju navodnog državnog udara za vrijeme parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji je u Hrvatskoj osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubistva počinjenog 2002.


On tvrdi da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske zvanično podnijelo zahtjev Crnoj Gori za izručenje Saše Sinđelića, a Ministarstvo pravde Crne Gore je hrvatskom ministarstvu odmah odgovorilo da je zahtjev već proslijeđen nadležnom sudu na postupanje, što po Radunoviću znači da je pokrenut postupak izručenja. 

Radunović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da se dugo vremena pokušavalo sakriti od javnosti da se Saša Sinđelić zove tako, pa su ga nazivali lažnim imenom Aleksandar Sinđelić, kako se ne bi došlo do podataka o njegovoj kriminalnoj prošlosti. 

On tvrdi da saradnici Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore /ANB/ iz redova bivših opozicionara danas sarađuju sa Sinđelićem i pokušavaju da ga pretvore u borca za srpsku nacionalnu stvar, iako je riječ o osuđenom kriminalcu. 

"Jasno je da Saša Sinđelić, kada shvati da ide na 21-godišnju robiju u Hrvatsku, biće manje spreman da sarađuje po unaprijed dogovorenom scenariju sa crnogorskim specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem i crnogorskim ministrom pravde Zoranom Pažinom", istakao je Radunović. 

U procesu poznatom kao "državni udar", Saša Sinđelić nema status okrivljenog, što znači da bi on mogao biti izručen hrvatskim vlastima, gdje bi ga čekala kazna zatvora od 21 godinu. 

U Višem sudu je u toku suđenje za navodni terorizam i državni udar na dan parlamentarnih izbora, koji je prema riječima osumnjičenih, sve isplanirao i izveo Saša Sinđelić.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.