11.10.2017. 15:07
0
Erdogan u Novom Pazaru: Vaš bol je i naš bol
U sklopu dvodnevne posjete Srbiji turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je danas zajedno sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem posjetio Novi Pazar, piše agencija Patria.
Erdogana i Vučića je u Novom Pazaru dočekalo, prema procjenama medija, više od deset hiljada ljudi.

- Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša bol je i naš bol. Želim da se više nikada boli ne proživljavaju ovdje. Mi, bez obzira, gdje god da se desi, nismo nikada podržali nikakvu nepravdu prema bilo kojem narodu – kazao je Erdogan tokom zajedničkog obraćana s Vučićem u Novom Pazaru.

Erdogan je kazao kako su u svim ratovima u prošlosti ljudi iz ovog regiona plaćali najveću cijenu.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je građanima Novog Pazara poručio „kako kako ima dovoljno hrabrosti i čiste savjesti da kaže da je radio i da će raditi u korist svakog građanina Srbije“.

- Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao predsjednik Turske, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savejsti da mogu da vam kazem da sam radio i radim u vašem najboljem interesu i interesu svakog građanina Srbije – poručio je Vučić okupljenim.

Vučić je i u Novom Pazaru poručio kako mu je želja spojiti Beograd sa Sarajevom i Podgoricom.

- Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga – istakao je Vučić.

Prije obraćanja građanima Vučić i Erdogan su u zgradi novopazarske Opštine potpisali nekoliko dokumenata.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić i generalni direktor Vakufske direkcije Republike Turske Adnan Ertem potpisali su Izjavu o namjeri saradnje između Grada Novog Pazara, Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Vakufske direkcije Republike Turske u vezi sa projektom restauracije Gazi Isa-begovog hamama u Novom Pazaru.

Po dolasku u Novi Pazar Vučić i Erdogan su se sastali s gradonačelnicima i predsjednicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dvije zemlje.


(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.