12.10.2017. 15:31
3
Srbija danas ponovila da trasa puta Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada
Posjeta Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji iskorištena je za potcrtavanje ideje trase puta Sarajevo - Beograd, a koju priželjkuje zvanični Beograd.

Ideja za taj put stara je nekoliko decenija, a njegova trasa povezala bi Požegu i Užice preko Kotromana sa Sarajevom, i bila bi logičan nastavak i krak Koridora 11, koji polazi od Beograda ka Crnoj Gori, preko Pešterske visoravni, pišu srbijanski mediji.

Autoput će imati dvije vozne i jednu zaustavnu traku, a projektanti kažu da će dio autoputa kroz Srbiju biti najteži za izgradnju, pošto će 60 kilometara koštati čak 760 miliona eura.

Dakle, Srbija računa da se trasa autoputa Sarajevo - Beograd proteže ka zapadnoj granici sa BiH kako bi cesta naposljetku u BiH ušla na području Višegrada. S druge strane, načelnici Tuzle, Bijeljine i Brčkog sastali su se početkom sedmice, a zaključak je bio da tri grada računaju na trasu autoputa Sarajevo - Beograd koja bi išla preko tog dijela BiH.

BiH u cjelini još uvijek nema jasan stav o budućoj trasi autoputa.

(NAP/Alen Avdić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.