14.10.2017. 18:30
1
Dobra vijest za penzionere Srbije: Ana Brnabić najavila veće penzije i plate u javnom sektoru
Mirovine u Srbiji bit će od 1. siječnja 2018. povećane za pet posto, a plaće u javnom sektoru za 10 posto, najavila je u subotu premijerka Srbije Ana Brnabić u povodu 100 dana rada njezine vlade.

Ocijenivši "impresivnim" rezultate fiskalne štednje Brnabić je rekla kako su upravo umirovljenici podnijeli najveći teret te reformske mjere, te da će im zbog toga u sljedećih mjesec dana biti jednokratno isplaćena pomoć od 5.000 dinara, odnosno oko 42 eura.

Od 1. siječnja sve mirovine u Srbiji bit će trajno povećane za pet posto, a vojsci i policiji, te djelatnicima  u javnom sektoru- od prosvjete i zdravstva do pravosuđa i kulture, plaće će biti povećane za 10 posto, najavila je premijerka Srbije u Kruševcu gdje je s ministrima predstavila rezultate rada svoje vlade.

Povišicu će dobiti i zaposlenici u ministarstvima, ali pet posto jer "ne želimo vraćati se na vrijeme kada je najbolji posao bio posao u administraciji, a tu gospodarstvo ne može napredovati", objasnila je Brnabić.

Najavila je i nastavak i razvoj suradnje sa svim državama u regiji istaknuvši da  prioritet vanjske politike ostaje put eurointegracija i članstvo u Europskoj uniji.

Brnabić je vladu Srbije preuzela 29. lipnja na prijedlog dotadašnjeg premijera Aleksandra Vučića  nakon što je on izabran za predsjednika Srbije.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.