16.10.2017. 12:15
0
SDSM Zorana Zaeva pobjednik u 49 opština
Državna izborna komisija Makedonije objavila noćas prve preliminarne rezultate lokalnih izbora. Vladajuća SDSM Zorana Zaeva vodi u 49 opština


Opozicioni VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog ostvarila je pobjedu u 10 opština.

- Na osnovu gasova koji su obrađeni do 1 sat iza ponoći, kandidati za gradonačelnike najveće stranke etničkih Albanaca u Makedoniji DUI vode u 12, a devet drugih partija, koalicija i grupa građana vode u ostalim opštinama - rekao je predsjednik DIK Aleksandar Čičakovski na konferenciji za novinare.

Do jedan sat poslije ponoći u DIK je obrađeno 60,59 posto od ukupnog broja izašlih birača. 

DIK u roku od 12 sati od zatvaranja biačkih mora da da potpune preliminarne razultate, a to bi, preme riječima Čičakovskog, moglo da se desi danas oko 11 ili 12 sati.  

U Makedoniji je u nedjelju održan prvi krug lokalnih izbora, na kojima se glasalo za gradonačelnike i odbornike u 80 opština i Gradu Skoplju. 

Drugi krug izbora za gradonačelnike, koji se biraju po većinskom sistemu, biće održan za dvije sedmice, odnosno 29. oktobra.

(NAP/Amila Alijagić)

Zoran Zaev
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.