18.10.2017. 9:23
0
Ubica Jelenu vukao za kosu, a onda joj zadao prvi udarac u glavu: Nakon toga joj smrskao lobanju sa sedam-osam udaraca
Osoba koja je ubila Jelenu Marjanović (33), pjevačicu iz susjedne Srbije, ostavila je u blizini kanala, gdje ju je usmrtila, otisak patike ili cipele. Ovaj podatak je naznačen i u spisima koje je policija dostavila Tužilaštvu, prenosi danas beogradski list Kurir.

Specifičan trag na obući, međutim, do danas nije doveo do pronalaženja vlasnika. Istražitelji sumnjaju da je zločinac možda uništio obuću koja je bila krvava i blatnjava.
 
Pored toga, sa obe strane kanala u kojem je pronađeno tijelo mlade žene na lišću i travi bilo je tragova prskanja krvi, što je vještake i forenzičare navelo na zaključak da je to mjesto zločina.

– Jelenina majica u kojoj je trčala bila je natopljena krvlju – navodi izvor.

– Ali u vodi je provela najmanje 10 sati. Njena čarapa je bila blatnjava, a tragovi blata bili su i na glavi. Vještačenjem je utvrđeno da blata ima i na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je sada osumnjičen za ubistvo supruge. U analizi koju je uradio policijski vještak navodi se da je zemlja “sličnog sastava”.
 
Utvrđeno je da je muški, ali i da ne pripada nijednom članu porodice Marjanović. Vlasnik ovog biološkog traga, izolovanog na donjoj trenerci pjevačice i na njenoj ruci, nije identifikovan do danas.

– Prema do sada rekonstruisanim događajima od tog dana, Jelena Marjanović se žestoko borila za život – navodi sagovornik. – Ona je vučena tridesetak metara. Sumnja se da ju je zločinac prvo udario u nogu i da je potom pala. Onda je vukao za kosu, i tada joj je spala gumica kojom ju je vezala. Poslije nekoliko metara ispao joj je telefon iz džepa.

Kako je utvrđeno, pjevačica je vučena do kanala, ali je onda uspjela da se otrgne i pobjegne na drugu stranu – navodi sagovornik. – Tu joj je spala patika. Zločinac je, međutim, tada uspio da je uhvati jednom rukom za donji dio trenerke, a drugom je prvi put udario tupim predmetom u glavu i povukao nazad u vodu. Tu joj je zadao još sedam-osam udaraca. Lobanja joj je pukla na nekoliko mjesta, a udarena je ukupno devet puta, prenosi beogradski Kurir.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.