24.10.2017. 17:57
1
Beogradski Kurir otkriva: Arkan još kao 15-godišnjak silovao djevojku, bio poznat po pljačkama, krađama i prevarama
Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG) i ratni zločinac, sa svega 15 godina silovao je djevojku T. Ž. i pokušao da siluje još dvije djevojke, saznaje beogradski list Kurir.

U „evidenciji specijaliziranih izvršilaca“ on se vodio kao obijač, provalnik, razbojnik i silovatelj, a bio je poznat po nadimcima Arkan, Hibrid i Bombona, navodi se u dosijeu Državne bezbjednosti (DB) o Arkanu iz 1991. godine, piše Kurir.

U tom dokumentu, u koji je Kurir imao uvid, detaljno su navedene sve Arkanove aktivnosti od najranijeg djetinjstva do početka devedesetih, pa se tako otkriva da je još kao dijete imao problema sa zakonom, jer je često znao da pljačka i vara ljude.

- Ražnatović je evidentiran u krivičnoj evidenciji GSUP Beograd pod brojem 188521. Iz materijala evidencije se vidi da ga je 1964. uhvatilo osoblje samoposluge na Novom Beogradu u krađi tri špila karata. Pošto je doveden kod roditelja, koji su obaviješteni o Željkovom pokušaju krađe, Željko je pobjegao od kuće za Zagreb, te je za njim raspisana potraga. U to vrijeme bio je dobar učenik, a roditelji su imali dobre materijalne uslove za život - navodi se u dokumentu DB.

Dodaje se da je 1966. godine, kao četrnaestogodišnjak, s nekoliko vršnjaka izvršio više teških krađa, obijanja trafika, automobila i krađa po prodavnicama.

- Iste godine imao je i dva pokušaja silovanja (G. B. i M. L.), a 17. januara 1967. učestvovao je sa još nekim licima u silovanju T. Ž. 

Osim u tadašnjoj Jugoslaviji, DB podrobno opisuje koja je krivična djela Arkan počinio i u zemljama širom svijeta, poput Švedske, Njemačke, Belgije, a navedene su i prijave koje su protiv njega podnošene, ali se ističe i podatak da je kao maloljetnik određeno vrijeme proveo u vaspitnom domu, dodaje Kurir.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.