9.11.2017. 22:10
0
Otvorena nova zgrada Ambasade BiH u Zagrebu, Igor Crnadak "predstavljao" BiH tokom ceremonije
Ministar inozemnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ministrica vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić otvorili su danas novu zgradu Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Na ceremoniji otvaranja ministar Crnadak je istakao da su evropske integracije BiH i regionalna saradnja dva ključna prioriteta vanjske politike BiH, te je izrazio zadovoljstvo zbog podrške Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na putu evrointegracija.

Ministar Crnadak je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u toku ove godine otvorene nove zgrade ambasada u Zagrebu i Beogradu, te je iznio očekivanje da će u narednom periodu Bosna i Hercegovina imati vlastite objekte i u Ljubljani, Podgorici i Skoplju. Ministar Crnadak je istakao kako očekuje da će se sva otvorena pitanja između BiH i Republike Hrvatske rješavati u prijateljskoj atmosferi i međusobnim dogovorom.

Ministarka vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić je naglasila da su odnosi BiH i Republike Hrvatske prijateljski i da je otvaranje nove zgrade ambasade potvrda dobrih odnosa i prilika za izgradnju još boljih privrednih i političkih odnosa dvije zemlje.

Ministarka Pejčinović Burić je istakla da je Bosna i Hercegovina Republici Hrvatskoj važna u vanjskopolitičkom smislu, te je dodala da će Republika Hrvatska i dalje nastaviti pružati podršku BiH na putu ka ravnopravnom članstvu u EU.

Ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu su prisustvovali visoki funkcioneri iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora, saopćeno je iz Kancelarija za odnose s javnošću MVPBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.