12.11.2017. 10:30
0
Borut Pahor apsolutni favorit za predsjednika Slovenije
Širom Slovenije u nedjelju u 7 sati otvorena su birališta na kojima se u drugom krugu izbora odlučuje hoće li mjesto predsjednika države i idućih 5 godina zadržati Borut Pahor ili će ga naslijediti Marjan Šarec, načelnik gradića Kamnik, do prije nekoliko mjeseci politički anonimus čija bi pobjeda predstavljala veliko iznenađenje.

Za pobjedu u prvom krugu  izbora prije tri sedmice Pahoru je za pobjedu nedostajalo samo dvadesetak hiljadaa glasova, dok je Šarec dobio 25 posto.

Prema projekcijama i ispitivanjima javnog mnijenja, Pahor koji se poziva na svoje iskustvo u politici i smatra garantom političke stabilnosti i dalje je favorit za konačnu pobjedu, ali s mnogo tješnjim rezultatom nego što je se ranije pretpostavljalo.

Za razliku od 54-godišnjeg Pahora koji je tokom dugogodišnje karijere među ostalim bio predsjednik parlamenta, premijer i zastupnik u Evropskom parlamentu 15 godina mlađi Šarec, diplomirani glumac i nekadašnji komičar koji se politikom na lokalnom nivou počeo baviti prije sedam godina navodi kao svoju prednost to što ne pripada političkoj eliti i da zna kako ispuniti potrebe "malih ljudi", a odbacio je da iza njegove kandidature stoji politički krug blizak nekadašnjem predsjedniku Milanu Kučanu.

Birališta će biti zatvorena u 19 sati, a neslužbeni privremeni rezultati prema koji će pokazati pobjednika na izborima mogli bi biti poznati oko 21 sat.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.