12.11.2017. 14:00
0
Grabar-Kitarović javno priznala da je Zdravko Mamić za nju organizovao večere
Predsjednica Hrvatske Grabar Kitarović gostovala je u Dnevniku Nove TV. Govorila je, između ostalog, o navodnoj proslavi rođendana u vili Zdravka Mamića u zagrebačkom naselju Tuškanac.

Ponovit ću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom porodicom u Briselu -  kazala je Grabar Kitarović.

Mediji su, međutim, ionako pisali da se proslava održala nekoliko dana ranije. Novinarka Nove TV stoga se nadovezala pitanjem je li joj Zdravko Mamić organizirao rođendan. Na to je predsjednica Hrvatske bila neodređenija.

- Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.

Demantirala je, međutim, da su smjene koje su uslijedile time bile uvjetovane. 

- To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima s gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode.

O njima ću moći govoriti tek za koju godinu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti - komentirala je Grabar-Kitarović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.