12.11.2017. 18:21
0
Mediji ranije pisali da je došlo do jake eksplozije, Blagoje Spaskovski tvrdi da se nije dogodila nikakva eksplozija
Direktor Rudarsko-topioničarskog-basena "Bor" Blagoje Spaskovski demantovao je današnje pisanje pojedinih medija da je u topionici tog kompleksa došlo do snažne ekspolozije.

"Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo. Priča koja je plasirana medijima je apsolutno netačna. Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra", rekao je Spaskovski Tanjugu. 

On je istakao da je lično obišao lice mjesta i utvrdio da je u pitanju nestina koju su zlonamjerni pojedinci plasirali medijima. 

Beogradski mediji javili su danas da se u topionici Rudarsko-topioničarskog-basena "Bor" dogodila eksplozija, u kojoj niko nije povrijeđen, ali je pričinjena velika materijalna šteta. 

Jedan od zaposlenih u topionici rekao je beogradskim "Večernjim novostima" da je, navodno, u jedan od metalurških agregata sipana sirovina sa većim sadržajem vlage od dozvoljenog, što je prouzrokovalo eksploziju. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.