22.11.2017. 10:45
0
Srbija: Pred očima dvije djevojčice ubio suprugu koja se porodila prije dvadeset dana
Pijani muž ubio suprugu koja se tek porodila prije 20 dana. Stravičan zločin dogodio se sinoć u srbijanskom gradu Pančevo, kada je osumnjičeni S. R. (50) nožem u grudi ubo i usmrtio svoju ženu Biljanu Mijatović (29), koja se porodila prije svega dvadesetak dana.

Krvavi pir odigrao se oko 18 sati u stanu na četvrtom spratu zgrade u Savskoj ulici broj 10, i to naočigled dvije devojčice, Biljanine dvanaestogodišnje kćerke iz prvog braka i tek rođene bebe, koju je dobila u braku sa Sinišom, javljaju Novosti..

Osumnjičeni za ubistvo je poslije zločina pozvao i sačekao policiju, a portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu Slavica Crveni Bubnjević potvrdila je da mu je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je dežurni tužilac izvršio uređaj na mjestu tragedije.

Policija je odnijela tijelo nesretne žene pola sata posle ubistva, a djevojčice su zbrinute i srećom, nisu povrijeđene.

Komšije su ispričale da su Siniša i Biljana tu živjeli tek dvije godine, i to kao podstanari. Iz njihovog doma se često čula buka, ali niko nije ni slutio da će se ovako završiti.

– Strašno! Moja žena se bukvalno sudarila sa Sinišom neposredno poslije zločina – ispričao nam je jedan od stanara.

– Ona je izlazila iz lifta, a on je unezvijeren pozdravio i u kratkim pantalonama utrčao u njega. Nije bio krvav. Tek onda su se čule policijske sirene. Starija djevojčica je iznijela bebu u naručju, a onda ih je policija odvela na sigurno. Novorođenče nije ničeg svjesno, ali dvanaestogodišnjakinja će imati traumu cijelog života. Žalosno.

Komšije kažu da su sa Sinišom i Biljanom bili na “dobar dan”. Nisu se družili, mada su iz njihovog doma često čuli buku.

– Nisam čuo nikakvu galamu, a i da jesam to mi ne bi bilo ništa čudno, jer su se nerijetko glasno svađali. Biljana se porodila prije manje od mjesec dana. Bila je temperametna, ali i kulturna. Izvinjavala se jer su bili bučni. Imala je teško djetinjstvo, njen otac i majka su imali loš odnos i sve je to ostavilo posljedice na nju, jer je iza sebe ostavila jedan propali brak. Utjehu je našla u Siniši, jeste bio malo stariji, ali nisu djelovali nezadovoljno. On je bio imućan i lijepo su živjeli, ne mogu da vjerujem da je ovo uradio.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je u trenutku hapšenja bio pod dejstvom alkohola, što će se utvrditi daljom istragom. Biljanina maloljetna kćerka je zbirnuta kod bake, a bebu je sad preuzeo Centar za socijalni rad. Nezvanično se saznaje i da je Siniša već bio osuđen za nasilje, i to za nanošenje teških tjelesnih povreda, a kaznu je izdržavao u kućnom pritvoru.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.