14.12.2017. 11:31
0
Iznenađenje za dječaka heroja Mehu: U bolnici ga posjetio nogometaš Armin Hodžić
Prve riječi Mehmeda Šabića, 12-godišnjeg dječaka koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekotine tijela, nakon što se probudio iz kome bile su: "Nema predaje".
Ove riječi odjeknule su do jedne svlačionice – one Dinamovih igrača gdje se izgovaraju prije svake igre na terenu. Zato su nogometaši odlučili otići Mehi u posjetu.

- Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja - rekao je za "Provjereno" bh. nogometaš Armin Hodžić.

Igrači su umjesto kopački i štucni morali staviti kape, maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u pet mjeseci ovu sobu napuštao jedino pod anestezijom, prenosi Avaz.

Ovakvom iznenađenju nije se nadao ni Meho kojem se odjednom ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice – originalna lopta sa svim potpisima igrača.

Zato nije čekao ni sekunde – uskočio je u patike i dečkima pokazao što zna.

Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj evropskoj utakmici Lige prvaka bude posebni gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati "Meho beton".

Podsjećamo, "Provjereno" je prošle sedmice ispričalo priču o dječaku koji je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovo izrezbario. Polio ju je benzinom, a u alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutrašnja oštećenja.

Liječnici u Tuzli dali su mu šansu jedan posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu.

Na odjelu intenzivne njege zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan Mehmed je otvorio oči.

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: "Nema predaje".

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.