16.12.2017. 20:15
0
Stefanović: Prijetnje novom "Olujom" ne mogu uplašiti Srbiju
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da srbijanska policija, u saradnji sa partnerskim službama, radi na identifikaciji osobe koja je iz Njemačke uputila preteće pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


"Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti prijetnjama da spremaju novu `Oluju` i `Bljesak` jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti", rekao je Stefanović. 

On je za Tanjug potvrdio da je MUP Srbije obavijestio nadležno tužilaštvo povodom ovog slučaja.

Stefanović je rekao da će MUP preduzeti sve neophodne mjere da osigura bezbjednost predsjednika Srbije.

Vučiću je u petak stiglo prijeteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci", koje je poslato iz Hanovera u Njemačkoj. 

"Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak", piše između ostalog u tom pismu.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.