17.12.2017. 8:53
4
Tuču na stadionu Partizana organizovao kriminalac iz Beograda, Hrvati koji su učestvovali u tuči dobili 10.000 eura
Žestoki momak iz beogradskog podzemlja povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom, koji je platio Hrvate da započnu tuču na vječitom derbiju Partizana i Cevene zvezde, bio je na tribinama stadiona Partizana do trenutka kada je postalo očigledno da će njegovi puleni biti linčovani, prenosi beogradski Kurir.

Šestorica Hrvata koja su uhapšena bila su praktično obezbjeđenje tom kriminalcu. Kako prenose navijači sa južne tribine koji su bili meta napada, jedan od glavnih ljudi beogradskog podzemlja stajao je u sredini okružen Hrvatima. Bio je obučen poput navijača u dukserici, a potom je stavio i fantomku na glavu. On inače nije navijač i ne dolazi često na utakmice.

Haos na južnoj tribini stadiona u Humskoj započeli su trojica Splićana. Trojica Hrvata, koji su, kako prenosi Kurir, bili plaćeni 10.000 eura za dolazak u Beograd, ubrzo po napadu bili su odsječeni od ostalih i linčovani.

Brutalna tuča završena je tako što je žandarmerija sprovela ošamućene huligane ispred svlačionica Partizanovog stadiona i dalje u pritvor i na saslušanje. Svi oni su ponavljali istu priču, da su u Beograd došli turistički i u provod, ali su vremenom počeli da popuštaju.

Podsjećanja radi, haos na fudbalskom vječitom derbiju nastao je u 16. minutu utakmice, a linč je trajao više od 15 minuta sa bilansom - 26 privedenih, 18 je završilo u bolnici, a troje s težim tjelesnim povredama. Do nereda je došlo u navijačkom pokušaju preuzimanja južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanje unosnih poslova sa drogom.

Hrvatskim državljanima je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti. Njima se na teret stavlja nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, dok se šesti osumnjičeni nalazi u bolnici. Za djelo koje im se stavlja na teret mogu da budu osuđeni i na kaznu zatvora od čak 12 godina.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.