17.12.2017. 16:45
0
Vučić: Za huligansko ponašanje dobit će zasluženu kaznu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u kako će oni koji su izazvali i sudjelovali u incidentu na utakmici Partizan - Crvena zvezda dobiti zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje.

Kazao je kako će se utvrditi ima li tu elemenata i za pokretanje nekih drugih postupaka.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Nišu, rekao da je dobio izvješća o incidentu na utakmici, da će tu biti još posla i da je bilo još stranaca toga dana koji su imali značajnu ulogu u svim događanjima, prenose srbijanski mediji.

Kako je rekao "nisu došli da gledaju kvalitet nogometa". 

"Dobit će zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje, a vidjet ćemo jeli bilo drugih stvari za neke druge postupke i za neke druge kazne", istaknuo je Vučić. 

Odgovarajući na pitanja u vezi s reakcijom policije na samom stadionu, Vučić je naveo kako postoji neka vrsta nepisanog pravila da se, za manje incidente na istoj tribini, ne miješa odmah policija kako ne bi došlo do eskaliranja, te kako je bilo "određenih propusta" ali je "na kraju krajeva" reakcija bila dobra.

"Ovo je bio posljednji signal kako da reagiramo u budućnosti i uz poruku - reagovarat ćemo oštro i po zakonu", poručio je Vučić. 

Beogradsko tužiteljstvo saslušalo je u petak hrvatske sudionike u tučnjavi i neredima na utakmici Crvena zvezda-Partizan koja je održana u srijedu u Beogradu, a određen im je pritvor od 30 dana zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi. Svi osumnjičeni su potom prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Za djela koja im se stavljaju na teret predviđene su kazne od šest mjeseci do pet godina, a do 12 godina u najtežem obliku, koji propisuje kazne za vođe skupine koja čini nasilje.

Beogradski mediji su objavili u petak da su uhićeni državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, te kako se radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Također je preneseno kako je Firić u masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA).


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.