19.12.2017. 13:01
0
Srbija: Policijski službenik ubijen prilikom intervencije
Policijski službenik Srđan Petrović (1975.) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je D.Ž. (1948.) u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

Policajac Srđan Petrović zadobio je teške ozljede od kojih je preminuo na putu prema bolnici, izvjestio je MUP Srbije.

 Nakon angažiranja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D.Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovno otvori vatru na pripadnike policije.

Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć zet D.Ž., koji se prethodno posvađao s tastom, prijavio da D.Ž. nelegalno posjeduje automatsku pušku, nakon čega je na lice mjesta upućena patrola policije.
 
U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao ući u dvorište objekta kako bi provjerio da li je možda više osoba u kući, D.Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika, navode u MUP-u.

 Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao je kako ubojstvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao obitelji stradalog.

 "Ovaj tragičan događaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo događaje u kojima su im životi ugroženi", kazao je ministar Stefanović.

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.