20.12.2017. 9:49
0
"Prijetio mi je, psovao mater. Moj drveni štap je izlomio na meni, poslije toga je skakao po meni"
Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv Đorđa (68) zbog nanošenja teških tjelesnih povreda cimeru u staračkom domu, prenosi portal Podravski.hr.

Đorđe je iz ruke oštećenog istrgao drveni štap i njime ga udario više puta po glavi: Stjepan je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je cimer sustigao i nastavio da udara štapom. Zatim ga je oborio i nastavio da udara istovremeno mu prijeteći. Osoblje doma je uspjelo da obuzda nasilnika.

Nesretni starac zadobio je prelom nosa, potres mozga i više tjelesnih povreda.  Nesretni Stjepan za portal Podravski.hr ispričao je što se dogodilo.

"Odmah kada je Đorđe stigao u dom, vidio sam da me ne voli. Kod nas u sobu stalno je dolazila njegova bivša supruga Katica, sa kojom je i poslije razvoda ostao zajedno. Kada je došla, pili su kafu, a ona je pušila na balkonu iako je pušenje zabranjeno. 

"Kad sam se kobne večeri vratio iz crkve, soba je bila zadimljena. Kako sam dugo šutio i trpio dim koji mi je smetao, prigovorio sam mu da cijelu noć neću moći da izluftiram sobu. Otišao sam u kupatilo, a kad sam se vratio, vidio sam da je jako ljut. Uzeo mi je štap i počeo da me udara. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap je izlomio na meni. Poslije toga je skakao po meni i šutirao me. Prijetio mi je, psovao mater. Hitna pomoć stigla je u zadnji tren, tijelo mi je klonulo, više nisam mogao da trpim udarce", ispričao je Stjepan.

Nasilnik je odmah izbačen iz doma, a odmah je pokrenuta i istraga.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.