2.1.2018. 22:40
0
Srbija: Preminuo dvogodišnji dječak zaražen malim boginjama
Od komplikacija nastalih virusom malih boginja na niškoj Dječijoj klinici danas je preminuo dvogodišnji Jakov R. iz Niša.

Dječak je desetak dana bio na aparatima za disanje, ali i pored velikih napora ljekara nije uspio da pobijedi virus. Jakov nije vakcinisan, a male boginje su nepovratno oštetile njegova pluća i srce, javljaju "Novosti". 

- Danonoćno smo bdjeli nad Jakovom koji je povremeno pokazivao poboljšanje, ali nedovoljno da bi bio skinut sa aparata za disanje. On je inače rođen šest sedmica prije termina i imao je slabije razvijena pluća, ali bi mu šanse da preživi bile mnogo veće da je bio vakcinisan - kaže Dejan Milojević, načelnik Intezivne njege na Dječijoj klinici.

Podsjećanja radi, prije dvije sedmice je na ovoj klinici preminuo i dvogodišnji Vuk, ali kod njega nije klinički potvrđen virus malih boginja. Inače, za sada nema životno ugroženih pacijenata ovim virusom na Dječijoj klinici, prenose srbijanski mediji.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.