3.1.2018. 15:00
1
Poslije ovih priča u ćeliji, cimerima je postalo jasno da će se monstrum iz Rakovice uskoro ubiti
Prije nego što je staklom sebi prerezao vrat u ćeliji CZ, Marko Nikolić, koji je ubio bivšu suprugu i sina, cimerima rekao da je zaslužio sve što mu se dešava.

Marko Nikolić (43), koji je u julu prošle godine ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina Mihaila (4) i bivšu suprugu Maju (38), preminuo je u subotu uveče u Urgentnom centru. Monstrum je 30. decembra prerezao sebi vrat u zatvorskoj ćeliji CZ, gdje se mjesecima nalazio u pritvoru.

Prema saznanjima “Kurira“, Nikolić se nekoliko posljednjih dana ponašao drugačije nego ranije, a cimerima sa kojima je dijelio ćeliju uoči samoubistva rekao je da ne zaslužuje da živi.

– Zaslužio sam sve što mi se dešava! Cijeli život sam loš čovjek, ne zaslužujem da živim! Zato sam ovdje gdje sam sada – rekao je navodno Marko Nikolić. Ove posljednje riječi koje je progovarao sa cimerima bile su najava da će uskoro presuditi samom sebi.

Nakon informacije da je Nikolić pokušao da se ubije u zatvoru, Majina sestra Branislava Katanić rekla je za medije da bi bila tragedija da monstrum sada umre.

– Živim za dan da mu vidim lice kada mu budu čitali presudu – rekla je Katanićeva.

Međutim, ona juče nije odgovarala na pozive novinara “Kurira”.

Povrijedio i cimera

On je u subotu u prepodnevnim satima razbio ogledalo u kupatilu svoje sobe i komadom stakla presjekao sebi vratnu arteriju.

– Trojica cimera momentalno su skočila i pokušala da mu pomognu. Oni su vikali i dozivali čuvare, koji su uletjeli u Nikolićevu ćeliju. Tokom guranja, on je posjekao zatvorenika koji mu je bio najbliži, ali mu je, na svu sreću, nanio samo lakše povrede. Međutim, rana na njegovom vratu bila je ogromna – priča izvor “Kurira”.

Nikolić je momentalno kolima Hitne pomoći transportovan u Urgentni centar, gdje su ga ljekari operisali.

– Vaskularni hirurzi su četiri sata pokušavali da povežu presječene vene i arterije. Po završetku operacije, Nikolić je prebačen na odijeljenje intenzivne njege, gdje je i dalje bio u teškom stanju. Nakon nekoliko sati on je podlegao povredama – dodao je sagovornik.

Podsjetimo, Nikolić je polovinom jula ubio sina Mihaila i mrtvog ga donio u Centar za socijalni rad u Rakovici i bacio ispred bivše supruge Maje. Potom je dograbio nož i izbo nesretnu ženu i povrijedio troje radnika centra koji su pokušali da je zaštite. Pomahnitalog ubicu savladali su komunalni policajci koji su se tu našli.

Stravične povrede

U obdukcionom nalazu vještaka Branimira Aleksandrića moglo se pročitati kako je monstrum brutalno ubio suprugu i četvorogodišnjeg sina.

– Smrt malog Mihaila je nasilna i nastupila je usljed zapušenja nosa i usta i stezanja vrata šakom/šakama. Nakon što je dječaka bacio na pod, Nikolić je nožem nasrnuo na majku djeteta Maju Đorđević i nanio joj više od 50 povreda po tijelu – od čega ju je 27 puta ubo, a 30 puta posjekao dok je pokušavala da se odbrani – naveo je vještak. Aleksandrić je zaključio da je nesretna Maja mogla izvjesno kratko vrijeme da se kreće i da se brani, sve dok nije malaksala zbog velikog gubitka krvi. U nalazu je navedeno da je žena trpjela veliki strah i bolove.

Mihailo Nikolić (4) 26. decembra bi proslavio peti rođendan da ga otac nije ubio. Vladanka Bakalović, kuma ubijenih Mihaila i Maje, objavila je tim povodom dirljivu poruku na Fejsbuku.

– Mihailo, anđele moj, sretan ti rođendan, proslavi ga sa svojom mamom i uživajte u raju – napisala je Bakalovićeva na društvenoj mreži.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.